Werken heeft waarde! Duurzame Inzetbaarheid is de maat waarin die waarde kan worden weergegeven.

Ik geloof dat het succes van een organisatie bepaald wordt door de mensen die er werken. Ik ben er ook van overtuigd dat werken goed is voor mensen.

En omdat ik iedere organisatie het succes gun dat zij nastreeft en ieder mens gun om te kunnen (blijven) werken, ben ik gestart met BAST.

In mijn loopbaan heb ik teveel gezien en ervaren dat Duurzame Inzetbaarheid als een complex en ingewikkeld ‘iets’ wordt neergezet. Hierdoor vinden organisaties het lastig om ermee aan de slag te gaan en wordt het vaak vermeden. Terwijl het nut en belang alom meer onderkend en aangetoond wordt.

Bas van BAST (Zwart-wit)

Ik ben er van overtuigd dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. Duurzame Inzetbaarheid is niet groots en ver weg, maar juist heel dichtbij en zo klein als je het zelf wilt maken. Maar als iets héél dichtbij is, heb je soms even een ander nodig om het te kunnen zien!

Om dit ook in de praktijk waar te maken, werk ik vanuit een model voor Duurzame Inzetbaarheid dat eenvoudig en toegankelijk is. Het maakt Duurzame Inzetbaarheid inzichtelijk en meetbaar. Zowel voor organisatie als voor het individu.

Geen ingewikkelde, theoretische, standaard of panklare kaders en producten. Maar juist toepasbare oplossingen, passend bij de situatie en mogelijkheden.

Daarmee geeft BAST handen en voeten om met Duurzame Inzetbaarheid aan de slag te gaan. Evenals invulling geven aan Verzuimmanagement of meerwaarde creëren in de samenwerking met de arbodienst of bedrijfsarts.